Inleiding
Met CorTexter kun je zinnige zaken doen, want het bedrijf heeft als missie om de arbeidsmarkt divers, gelijkwaardig en inclusief te maken. Om dat te bereiken heeft ze een nieuw product gelanceerd: de Vacancy Prepper, een tool waarmee recruiters sneller inclusieve vacatures zonder vooroordelen kunnen opstellen.
Dit moet natuurlijk aan de man gebracht worden! Aan mij werd daarom gevraagd om de werking van het product en de gebruiksvoordelen te visualiseren met een animatievideo. Waarom? Simpel: willen we ervoor zorgen dat een verhaal opvalt en blijft hangen, dan moeten we steeds creatiever zijn. Dát is waar animatie nieuwe perspectieven biedt. Je maakt namelijk van niets, iets. Je kunt elke omgeving, karakter of grafische vorm die je maar kunt bedenken illustreren. Hierdoor heb je de vrijheid om complexe ideeën of verhalen stapsgewijs in beeld te brengen en duidelijk toe te lichten.

Met vloeiende bewegingen, een unieke illustratiestijl en een heldere voice-over heb ik dat gedaan en de Vacancy Prepper visueel gemanifesteerd. En dat allemaal binnen precies één minuut.
Back to Top