Het Europese Unie-gefundeerde project INCOME Tourism richt zich op de ontwikkeling van soft skills onder studenten die de bachelor Toerisme volgen. Dit doet ze via een nieuwe, coöperatieve leervorm. Aan B302 werd gevraagd of wij een animatievideo konden maken om studenten te laten zien hoe belangrijk het is om soft skills te beheersen. Bedrijven kijken bij het uitzoeken van nieuwe werknemers, veel naar of de sollicitanten ook beschikken over soft skills, de training helpt studenten met het ontwikkelen van soft skills.
Het project ziet 'soft skills' als bouwstenen voor carrièresucces. Het idee van bouwstenen vormt zodoende de basis voor het concept van de animatie. Blokken die rondstuiteren, zich als bouwstenen opstapelen, in elkaar storten: van begin tot eind loopt het als een rode draad door de video, waarbij ze telkens op een eigen manier een boodschap overbrengen.
Het INCOME Tourism-project richt zich op hogeronderwijsinstellingen, in het Engels: "Higher education institutions", afgekort H.E.I. De bovenstaande video is een close-up van een element uit de video, waarin het gebouw van een HEI met blokken wordt opgestapeld.
Soft skills zijn volgens het INCOME Tourism-project de bouwstenen voor carrièresucces. Je ziet in dit fragment hoe de bouwstenen van soft skills zich zodoende opstapelen en op elkaar balanceren.
Alle bewegingen zijn handmatig geanimeerd. Dit is een screenshot van een gedeelte van de keyframes.
Concept: Lennard Nijenhuis, Merijn de Bont
Script: Lennard Nijenhuis, Merijn de Bont
Illustratie: Lennard Nijenhuis
Animatie: Lennard Nijenhuis
Sounddesign: Lennard Nijenhuis
Voice-over: Lennard Nijenhuis
Back to Top